RELATIECURSUS
De 'Houd me Vast' relatiecursus


De relatiecursus op basis van Emotionally Focused Therapy (EFT).

De cursus is gebaseerd op het preventieprogramma van Emotionally Focused Therapie van Dr. Sue Johnson. EFT plaatst de emotionele verbondenheid tussen partners centraal in de ontwikkeling van de realtie. De relatiecursus is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek (University of Ottawa). Het is bewezen dat EFT significant betere resultaten geeft dan welke andere methode dan ook.


Relaties hoe doe je dat?

De 'Houd me Vast' relatiecursus is een kortdurend programma voor stellen, waarin jullie stap voor stap werken aan meer verbinding met elkaar. De basis kent een heldere structuur, met o.a. een boek, filmpjes en huiswerkopdrachten. Een soort 'lightversie' van EFT-relatietherapie. Het proces is hetzelfde, maar je doorloopt het veel sneller. De 'Houd me Vast' relatiecursus is geschikt voor stellen waarbij de relatieproblemen niet zo groot zijn, maar die wel het beste uit hun relatie willen halen. Je kunt programma ook gebruiken als eerste stap voorafgaande aan EFT-relatietherapie programma gebruiken als eerste stap voorafgaand aan EFT-relatietherapie, of juist ter afsluiting.


Voor wie is de 'Houd me Vast' relatiecursus?

Willen jullie je relatiecursus een boost geven? Is de sprankeling weg? Zijn jullie elkaar in de loop der jaren een beetje kwijtgeraakt? Of willen jullie leren hoe jullie ruzies kunnen stoppen? De 'Houd me Vast' relatiecursus is voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie. Wanneer jullie je band willen verdiepen of verstevigen is deze cursus echt iets voor jullie.

 

Als jullie relatie in een crisis verkeert, adviseren wij jullie hierover in gesprek te gaan met de EFT-therapeut die de cursus geeft. Het kan zijn dat jullie eerst een paar gesprekken samen met de therapeut nodig hebben om meer uit de relatiecursus te kunnen halen.


Welke onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod?

Vaste onderwerpen die jullie met elkaar zullen bespreken zijn:

  • liefde en hechting;
  • emoties;
  • terugkerende patronen;
  • ruzies stoppen;
  • verbindende gesprekken;
  • vergeving van pijnplekken;
  • liefde en seks;
  • veiligheid in je relatie;
  • onderling vertrouwen.


Wat zijn de effecten van de 'Houd me Vast' relatiecursus?

Vele duizenden stellen zijn jullie voorgegaan in dit programma. Uit onderzoeken is gebleken dat de tevredenheid

over de relatie daadwerkelijk groter is na afloop van de cursus. Stellen ervaren een sterkere band met elkaar en hebben minder conflicten. De partners begrijpen zichzelf en de ander beter. Hierdoor is er ook meer ruimte voor de verschillende emoties. Er wordt meer harmonie in de relatie en afstemming op elkaar in de dagelijkse activiteiten ervaren. (EFT Nederland 2022)Het is belangrijk om te weten dat je de gesprekken over je relatie altijd met z’n tweeën voert en niet met de andere stellen erbij. Het is een cursus en geen vorm van groepstherapie.


De relatiecursus vindt plaats in een kleine groep en wordt aangeboden door twee ervaren EFT-relatietherapeuten 


Data: in overleg

Tijd: 09:00 uur tot 17:00 uur


Locatie

ZO aan de Maas 

Sint-Jobskade 408 

3024 EN Rotterdam 


Willen jullie je aanmelden of meer informatie over de cursus?

Neem gerust vrijblijvend contact op via onderstaande website of via info@syslon.nl